Ses panades

'Ses Panades' is a folk song adaptation which is sung at Easter to collect the 'panades' (typical Easter Majorcan pies). It is lively and happy music. On its premier the singer Biel Majoral sang music by Algaida orchestra, conducted by Andreu Julià. It is thought to be instrumental since its melody is held by trumpet and tuba.

Video: Ses Panades. Banda de música d'Algaida, conductor: Andreu Julià. Voices: Maria Rosselló i Biel Majoral.

Parasceve

Parasceve és una obra teatral escrita pel gran poeta santanyiner Blai Bonet l'any 1957, en ella la humanitat, la poesia, la vida, l'amor, la individualitat i la tendresa d'una familia és segada per l'acció de l'estat i l'exercit en un moment de guerra. N'Elvira, la mare, n'Andreu i en Lluís, els fills, recorden la figura del marit i pare mort en un bombardeig mentre segava per mantenir la seva familia. La mare, n'Elvira, dialoga amb el seu fill Andreu a casa seva mentres en Lluís es a la taverna del poble; cada un dels personatges mostra el seu tarannà en una esriptura extremadament poètica. N'Andreu és un fill pròxim a la mare, casolà, que intenta donar alegria a una dona que ha perdut el seu espòs i sofreix pel futur dels seus fills; en Lluís arriba de la taverna i ens mostra un jovenet valent, alegre, orgullós d'esser home de cap a peus, que no vol sabre res de la guerra, estima la seva mare i estima el seu grup d'amics. Quan se'n van a dormir arriben els soldats i com a represàlia per les seves victimes demanen a la mare que triï un dels seus dos fills per esser executat. Amb aquesta obra Blai Bonet tracta el tema de la pasió, del sacrifici de l'home a mans de l'aparell de l'estat amb un drama totalment poètic. En Biel Oliver “Torres”, profundament impressionat per la força d'aquesta obra teatral, recuperada gràcies al bon fer de n'Antoni Artigues i Magisteri Teatre, va escriure “Parasceve impressions” per esser estrenada per la Banda de Manacor sota la direcció de Pere Siquier, amb diàlegs proposats per n'Antoni Artigues.

Audio: Parasceve /images/video/parasceve bandadepalma.ogv

Frenetic overture

Frenetic Overture is a piece of music based on two themes. The first theme expresses the brass family spelendor. The second theme shows us the woodwind family agilty. Both of the themes have a parallel progression leading to the central new theme which is very expressive. The closing coda introduces the drums and all the musicians end up with a frenetic ending. It was first reliesed by the Manacor orchestra conducted by Pere siquier.

Oració

Oració, és una obra per a flauta, oboè, clarinet, fagot i vibràfon. Fou encarregada per Llorenç Siquier Mir com a agraïment a les monges de Crist Rei del convent de Benifaió (València). L’obra presenta un tema lent, molt expressiu presentat com una pregària vers el creador en un ambient de pau i reflexió.

Audio: Oració

Jo i un pastor

"Jo i un pastor" és una obra en forma de tema i variaciones sobre la popular cançó del ball de Sant Ferriol, que prové del Principat de Catalunya. En aquesta obra la melodia de la cançó serveix per explorar els recursos de la banda, navegant per les diferents families instrumentals.

Ferriol era capità d'una quadrilla de lladres, que es reunien després de cada robatori a la taverna i acabaven ben torrats, fent apostes a veure qui podia sostenir l'equilibri fent uns quants passos de ball. Al cap de molt temps, Ferriol va voler canviar de vida i intentà fer canviar i convertir també la seva trepa, però, a més de no aconseguir-ho, li va costar la mort. El van enterrar sota una bóta de vi de la taverna, que, des de llavors, no es buidava mai, i és que, sant Ferriol, en un acte miraculós, tocava amb el dit la bóta. D'aquí la dita de "la Bóta de Sant Ferriol, que no s'acaba mai".

Fou estrenada el mes de novembre de 2013 per la Banda de música de Felanitx dirigida pel seu director Pere Siquier.

Page 1 of 2